• Головна
  • Новини
  • Вараська громада - найкраща у рейтингу розвитку громад Рівненщини

Вараська громада - найкраща у рейтингу розвитку громад Рівненщини

Фонд "Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу" сформував "Всеукраїнський рейтинг інституційної спроможності і сталого енергетичного розвитку громад".

За результатами оцінювання у першому півріччі 2019 року громада Вараша посіла 1 місце у рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку серед інших громад та міст Рівненської області.

Як зазначають представники фонду, мета рейтингу знайти не просто заможні громади, а громади, які мають інституційну спроможність змінюватися та розвиватися, використовуючи максимально ті умови, які мають.

Під час формування рейтингу експерти враховують безліч показників: наявність укладених угод про співпрацю з іншими громадами, приєднання до ініціативи ЄС "Угода мерів", участь в проектах міжнародної допомоги, підтримка проектів громадської активності, наявність програми "Безпечне місто" та встановлення камер відеоспостереження, загальний рівень доходів бюджету (власні надходження та залучені з інших бюджетів кошти), наявність мотиваційних програм для розвитку та навчання персоналу тощо.

Критерії оцінки дозволяють проаналізувати та оцінити роботу місцевої влади, а отже, інституційну спроможність оперативно відгукуватися на потреби інвесторів.