• Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

З метою забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, 13 листопада 2019 року під головуванням Анощенка Сергія Івановича, міського голови, було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На порядку денному розглядалися два питання: про надання висновку щодо доцільності або недоцільності визнання малолітньої дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням; про перегляд трьох індивідуальних планів соціального захисту дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Члени комісії брали активну участь в обговоренні питань, висловлювали власні думки та вносили свої пропозиції щодо прийняття відповідних рішень. За результатами розгляду даних питань прийнято рішення, які захищатимуть інтереси малолітніх та неповнолітніх дітей.

Підводячи підсумки засідання комісії головуючий зазначив, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють,  мають право і зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської міської ради