Багатоквартирні будинки Вараша спишуть з балансу КМКП

Постановою №301 «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків» Уряд визначив процедуру списання з балансу органами місцевого самоврядування багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності.

 

 

Порядком списання багатоквартирних будинків з балансу органів місцевого самоврядування, зокрема, передбачено, що:

- списання з балансу багатоквартирних будинків здійснюється балансоутримувачем на підставі прийнятого ним розпорядчого документу;

- для списання багатоквартирних будинків з балансу утворюється комісія;

- комісія з метою фіксації технічного стану будинку перед списанням проводить огляд будинку;

- за результатами роботи комісії складається акт про списання багатоквартирного будинку за формою згідно з додатком до Постанови, який підписується усіма членами комісії та затверджується балансоутримувачем.

Рішенням Вараської міської ради від 08.11.2019 року №1549 «Про списання житлового фонду, який знаходиться на балансі КМКП» з балансового обліку Кузнецовського міського комунального підприємства списано усі багатоквартирні будинки Вараша.

Таким чином, відтепер господарями своїх будинків будуть безпосередньо самі його жителі – власники квартир та приміщень.

Якщо у багатоквартирному будинку залишаються неприватизовані квартири, після списання будинку з балансу КМКП, право власності на них буде зареєстровано в установленому законом порядку за територіальною громадою міста в особі Вараської міської ради, але це не позбавляє права мешканців реалізувати оформлення права власності на ці квартири (шляхом приватизації).

Тому звертаємось до квартиронаймачів, квартири яких не перебувають у приватній власності з проханням оформити право приватної власності на житло (здійснити приватизацію).

 

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном: 3-12-01 (Відділ майна комунальної власності міста виконавчого комітету Вараської міської ради).