• Головна
  • Новини
  • Відбулася нарада з керівниками закладів та установ освіти

Відбулася нарада з керівниками закладів та установ освіти

9 грудня 2019 року в залі засідань управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради відбулася нарада з керівниками закладів та установ освіти Вараської міської територіальної громади.

Присутні на нараді начальник управління освіти Олени Корень, працівники управління та керівники підпорядкованих установ та закладів освіти територіальної громади обговорили ряд питань щодо роботи у 2019-2020 навчальному році, - про це інформують на сайті Управління освіти.

Зокрема, під час наради присутні розглянули питання щодо:

- проведення протипожежних заходів в закладах освіти Вараської міської територіальної громади;

- бюджетних запитів на 2020 рік;

- ускладнення епідемічної ситуації в Україні щодо захворювання на дифтерію.

Також присутні затвердили План заходів щодо переведення закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на самостійне ведення бухгалтерського обліку.

За результатами наради прийнято протокольні доручення. Зокрема, керівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти доручено забезпечити:

- виконання Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України, затверджених наказом міністерства освіти і науки України;

- безпечні умови проведення новорічних та різдвяних свят (особливу увагу звернути на дотримання вимог протипожежної безпеки);

- здійснити перевірку приміщень, у яких будуть проводитися святкові заходи, забезпечити їх необхідними засобами пожежогасіння в установленому порядку;

- виконання у встановлені терміни приписів органів державного нагляду за охороною праці, дотримання правил пожежної безпеки, розпоряджень, доручень щодо дотримання правил пожежної безпеки у закладі;

- проведення інструктажів з безпеки життєдіяльності з учнями, вихованцями під час зимових канікул;

- виконання листа управління освіти від 15.11.2019 №01.1-20/1251 щодо захисту учасників освітнього процесу від дифтерії.

Головному спеціалісту управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради видано протокольне доручення з 12 грудня 2019 року провести моніторинг щодо дотримання правил пожежної безпеки в усіх закладах освіти Вараської міської територіальної громади.