Засідання комісії з питань захисту прав дитини

З метою забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, 15 січня 2020 року о 12 год. 00 хв. під головуванням Кречика Анатолія Івановича, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступника голови комісії, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На порядок денний засідання винесено 6 питань, зокрема: про доцільність встановлення опіки над малолітніми дітьми, які залишились без батьківського піклування; про вирішення спору щодо участі батька у вихованні малолітньої дитини та визначення способів такої участі; про вирішення спору між батьками щодо визначення місця проживання малолітніх дітей; про зняття   із   соціального   супроводу   сім’ї, де виховується малолітня дитина, яка зазнала фізичного насильства; про зняття із соціального супроводу сім’ї, де виховується малолітня дитина, яка має статус дитини-сироти; про перегляд шести індивідуальних   планів   соціального   захисту   дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Питання обговорені присутніми членами комісії та запрошеними, за результатами яких комісією прийняті компетентні та виважені рішення.

Підводячи підсумки засідання комісії головуючий Анатолій Кречик зазначив, що законодавчо встановлений принцип повної рівності обох батьків у питаннях виховання дітей, і жоден із них не має будь-яких переваг. Кожна дитина повинна  відчувати увагу та турботу про себе з боку обох батьків, бачитись та спілкуватись з ними.

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської міської ради