Процес створення «вторинки» наближається до завершення

Ще у квітні 2015 року Кузнецовською міською радою було здійснено перші кроки в напрямку створення комунального некомерційного підприємства Вараської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина» - прийнято рішення «Про надання згоди на прийняття цілісного майнового комплексу Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3» та клінічної лабораторії СМСЧ-3 у власність територіальної громади міста Кузнецовськ».

Однак, для створення та повноцінного функціонування у Вараші «вторинки», самих лише зусиль міського голови та депутатів виявилося замало. Через шалений спротив та небажання керівника ДЗ СМСЧ №3 втратити свою посаду, прийняття рішення про утворення комунального некомерційного підприємства розтягнулося на роки і було прийнято лише у липні 2019 року.

У четвер, 23 січня 2020 року, відбудеться 39 позачергова сесія Вараської міської ради, яка, нарешті, поставить завершальну крапку в усій цій історії.

У порядку денному засідання значиться лише один проект рішення, який потребує термінового розгляду, і стосується він внесення змін до рішення щодо надання згоди на безоплатне прийняття майнового комплексу ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» у комунальну власність Вараської міської об’єднаної територіальної громади.

Нагальна потреба у скликанні позачергової сесії виникла у зв’язку із листом, отриманим від Мінекономіки та МОЗу, щодо виправлення технічних зауваженнь до рішення про передачу майна.

Якнайшвидший розгляд міською радою вищезазначеного питання дозволить прискорити передачу майна лікарні Вараській громаді та забезпечить початок роботи комунального підприємства «Спеціалізована медико-санітарна частина».

Аби керівник встиг укласти договори з Національною службою здоров’я, одразу після передачі громаді Вараша майнового комплексу лікарні, буде оголошено конкурс на заміщення посади директора комунального підприємства Вараської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина».

Усю необхідну комп’ютерну техніку для нового комунального підприємства вже закуплено за кошти міського бюджету, тож залишатиметься лише передбачити фінансування для облаштування комп’ютерної мережі.

 

«Маємо ситуацію, коли одна людина, задля збереження своєї «теплої» посади, готова була розвалити усю медичну галузь міста, залишити колектив лікарні без роботи, а мешканців громади – без медичної допомоги. Однак, лікарню у Вараші буде збережено, - зазначив міський голова Сергій Анощенко. - Завдяки підтримці та сприянню рівненської обласної влади, Міненкономіки та МОЗу, процес створення «вторинки» у Вараші наближається до завершення.

Не зважаючи на весь супротив О.Коцюбинського та купки депутатів, які підтримують його «діяльність», нове комунальне підприємство створено, комп’ютери для нього закуплені. Тепер справа лише за депутатами Вараша, які під час сесії мають внести технічні зміни до рішення щодо прийняття майна «СМСЧ №3» у комунальну власність. Після цього залишиться оголосити конкурс і, за його результатами, призначити керівника «вторинки», який укладе договори з Національною службою здоров’я».

 

 

Засідання позачергової сесії Вараської міської ради, де розглядатимуть питання медицини, розпочнеться 23 січня 2020 року о 10.00. Вхід вільний, запрошуються усі бажаючі.

Онлайн трансляцію засідання можна буде переглянути на вебсайті Вараської міської ради: https://www.youtube.com/user/Kuznetsovskrada/live.