• Головна
  • Новини
  • У школах Вараша та Заболоття призупинено навчальний процес

У школах Вараша та Заболоття призупинено навчальний процес

За минулий тиждень в області на 48% зросла захворюваність на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРІ). 

За інформацією Вараського міськрайонного відділу, з 17 по 23 січня за медичною допомогою з приводу грипу та ГРВІ звернулися 389 мешканців Вараської громади. Це на 46,7% більше, ніж за попередній тиждень. Серед захворілих 208 (53,4%) дітей до 17 років.

Враховуючи підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ, відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у школах Вараша та Заболоття з завтрашнього дня призупиняють навчально-виховний процес. Триватиме карантин з 29 січня по 7 лютого 2020 року.

Окрім того, з 29 січня у Вараші та Заболотті вводяться карантинні заходи. Зокрема, заборонено проведення масових заходів в закритих приміщеннях та відвідуваннях хворих стаціонару ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України». 

З метою дотримання санітарно-гігєнічних та протиепідемічних режимів, відповідно до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя», «Про захист населення від інфекційних хвороб», на виконання рішення виконавчого комітету від 04.12.2019 №284 «План заходів з готовності в міжепідемічний період та реагування під час епідемічного підйому захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Вараській міській територіальній громаді на 2019-2024 роки», суб’єктам господарювання необхідно:

- забезпечити регулярне, щоденне проведення профілактичних дезінфекційних заходів на підпорядкованих об’єктах дезінфекційними засобами, що дозволені законодавством до застосування;

- проводити у приміщеннях провітрювання та вологе прибирання, забезпечити дезінфекційні заходи щодо попередження можливої контактної передачі збудника хвороби (дезінфекція дверних ручок, перил, обладнання тощо);

- на підприємствах торгівлі та громадського харчування забезпечити контроль за дотримання персоналом маскового режиму, своєчасною зміною масок; здійснювати санітарну обробку технологічного обладнання, виробничого інвентарю, зворотної тари для перевезення харчових продуктів; забезпечити використання персоналом одноразових рукавичок для проведення відпуску не розфасованих готових до споживання харчових продуктів, кулінарних виробів тощо;

- керівникам автотранспортиних підприємств забезпечити організацію проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування та забезпечити недопущення виходу на лінію громадського транспорту з несправною опалювальною системою.

Наступне засідання комісії з ТЕБ та НС відбудеться 7 лютого 2020 року.