29 січня – День пам’яті Героїв Крут

Шановні мешканці міста!

29 січня 2020 року в Україні відзначатиметься 102-річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Саме в цей день, відважні захисники новопроголошеної Української Народної Республіки – офіцери і юнкери 1-ї Української воєнної школи, студенти і гімназисти 1-ї сотні Студентського куреня, офіцери і добровольці «Вільного козацтва», вступивши у нерівний бій, призупинили наступ вдесятеро більшої російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова, що насувалась на Київ. Це дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України як держави на мирних переговорах у Бресті.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих героїв, хто віддав своє молоде життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну.

Нехай пам’ять про Героїв згуртує всіх нас, додасть сил і наснаги для утвердження соборної, незалежної  держави, про яку мріяло не одне покоління  патріотів.

            Слава Україні! Героям Слава!

                                                                                              З повагою

                                                                  міський голова Сергій АНОЩЕНКО