• Головна
  • Новини
  • У школах Вараша впроваджують мультипрофільне харчування

У школах Вараша впроваджують мультипрофільне харчування

У місті Вараш учнів закладів загальної середньої освіти харчують за кошти батьків, уклавши відповідний договір з надавачем послуг (організатором харчування), а також за кошти місцевого бюджету на підставі міської програми «Харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки».

У 2020 році на реалізацію цієї програми в бюджеті міста передбачено 7 мільйонів 900 тисяч 598 гривень.

За кошти міського бюджету харчуються учні початкової школи та учні пільгових категорій 5-11 класів. Вартість харчування встановлена рішенням виконавчого комітету Вараської міської ради і становить: для учнів початкової школи – до 19.86 грн., для учнів пільгових категорій – до 22.19 грн.

В 2019 році в школі №4 було організовано пілотний проект - мультипрофільне харчування учнів, що надає можливість дітям спробувати різні страви або обирати з кількох запропонованих.

В 2020 році мультипрофільне харчування буде організовано в школах №2,4 та 5. Для цього вже придбано лінії роздачі в заклади освіти та проведено процедуру закупівлі за кодом «Кейтерингові послуги (Послуга з організації шкільного харчування)», переможцем якої визначено ТОВ «Віртуоз ЛТД».

В школах № 1, 3 та гімназії проведено закупівлю за кодом «Послуги їдалень (Послуги з організації харчування школярів)», переможцем якої визначено КП «Володимирецький комбінат громадського харчування».

Наразі управління освіти спільно з переможцями торгів працює над перспективним двотижневим меню. Найближчим часом заплановано проведення круглого столу, під час якого це меню буде обговорено з учнями, батьками, організаторами харчування та представниками Держпродспоживслужби.

Нині ж, користуючись нагодою (призупинення освітнього процесу), здійснюється ремонт обідньої зали школи № 5, в яку закуплено нові столи та стільці.