Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

З метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей, 5 лютого 2020 року під головуванням Сергія Анощенка, міського голови, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглядались питання: про визначення місця проживання дітей; про стан збереження майна; право власності на яке мають діти-сироти; про затвердження персонального складу міждисциплінарних команд для організації соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах; переглянуто індивідуальні плани соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування.

У відповідності до п.53 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 на комісії розглянуто звіти про стан утримання, виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ях опікунів, піклувальників, які проживають на території міста Вараш.

Питання детально вивчені працівниками служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради, обговорені присутніми членами комісії та запрошеними. За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм. За будь-яких обставин інтереси та права дітей мають стояти на першому місці – підводячи підсумок засідання комісії зазначив Сергій Анощенко, міський голова.

         Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської міської ради