Карантинні заходи продовжено до 14 лютого

Карантинні заходи та призупинення навчально-виховного процесу у Вараській ОТГ триватимуть до 14 лютого 2020 року включно. Таке рішення прийняли сьогодні, 7 лютого 2020 року, члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відповідно до інформації, наданої КП «Вараський центр первинної медичної допомоги», вчасне введення карантинних заходів та призупинення навчального процесу дало можливість зупинити різке поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей.

Однак, ситуація все ще залишається складною. Так, за минулий тиждень (у період з 31.01 по 06.02) було зареєстровано 605 випадків захворювання на грип та ГРВІ (з них - 271 дитина та 334 дорослих), що вище порогового рівня на 87,91%.

За інформацією Вараського міськрайонного відділу, складною залишається й ситуація із станом захворюваності на вірусні пневмонії. За тиждень зафіксовано 36 випадків таких захворювань (з них – 15 дітей). Важкий перебіг хвороби у 2 людей, які знаходяться в реанімаційному відділенні: 55-річного чоловіка та 11-місячної дитини.

Члени комісії наголосили на тому, що на території Вараської ОТГ не лише призупинено навчальний процес у школах, а й введено ряд карантинних заходів. Зокрема, заборонено проведення масових заходів та відвідування хворих стаціонару ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України». Мешканців громади закликають потурбуватися про своє здоров’я, уникати місць масового скупчення людей та, за необхідності, користуватися марлевими пов'язками.

З метою попередження поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу, дотримання санітарно-гігєнічних та протиепідемічних режимів, суб’єктам господарювання Вараської ОТГ необхідно:

- забезпечити регулярне, щоденне проведення профілактичних дезінфекційних заходів на підпорядкованих об’єктах дезінфекційними засобами, що дозволені законодавством до застосування;

- проводити у приміщеннях провітрювання та вологе прибирання, забезпечити дезінфекційні заходи щодо попередження можливої контактної передачі збудника хвороби (дезінфекція дверних ручок, перил, обладнання тощо);

- на підприємствах торгівлі та громадського харчування забезпечити контроль за дотримання персоналом маскового режиму, своєчасною зміною масок;

- здійснювати санітарну обробку технологічного обладнання, виробничого інвентарю, зворотної тари для перевезення харчових продуктів; забезпечити використання персоналом одноразових рукавичок для проведення відпуску не розфасованих готових до споживання харчових продуктів, кулінарних виробів тощо;

- керівникам автотранспортних підприємств забезпечити організацію проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування та забезпечити недопущення виходу на лінію громадського транспорту з несправною опалювальною системою.

Наступне засідання комісії з ТЕБ та НС відбудеться у п’ятницю, 14 лютого 2020 року.