Триває робота щодо реорганізації ДЗ «СМСЧ №3»

У Вараші триває робота щодо передачі майна державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» у комунальну власність громади.

23 січня 2020 року відбулася позачергова сесія Вараської міської ради, під час якої було прийнято рішення про надання згоди на прийняття у комунальну власність майна ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» та реорганізацію закладу шляхом перетворення на комунальне некомерційне підприємство.

Наступного дня це рішення було зареєстровано в МОЗ України міським головою Сергієм Анощенком за №26/4018/0/1-20.

Враховуючи нагальність питання передачі державного майна у комунальну власність, виконавчий комітет Вараської міської ради звернувся до МОЗу із черговим листом щодо прискорення передачі майна. Окрім того, найближчим часом відбудеться робоча поїздка міського голови Сергія Анощенка до МОЗу щодо пришвидшення невідкладної передачі у комунальну власність Вараської громади цілісного майнового комплексу ДЗ «СМСЧ №3» МОЗ України».

Одразу після передачі у власність територіальної громади Вараша майна державного закладу, буде оголошено конкурсний відбір на посаду керівника комунального некомерційного підприємства, який проведе ряд заходів, необхідних для організації належної роботи головного медичного закладу міста.

Зокрема, забезпечить роботу щодо отримання ліцензій для надання медичних послуг, переведення спеціалістів з однієї організації в іншу та укладання договору з Національною агенцією здоров’я.