• Головна
  • Новини
  • Карантин завершено: у Вараші відновлюють навчальний процес

Карантин завершено: у Вараші відновлюють навчальний процес

З понеділка, 17 лютого 2020 року, у школах та садочках Вараської ОТГ відновлюється освітній процес. Однак, до 21 лютого на карантині все ще залишатимуться усі позашкільні навчальні заклади міста. Відповідне рішення прийняли сьогодні члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Вараської міської ради.

За повідомленнями медиків, за останній тиждень рівень захворюваності серед дітей значно зменшився, однак рівень захворюваності серед дорослих все ще залишається високим та перевищує епідемічний поріг.

Відтак, загальні карантинні заходи в місті продовжено до 21 лютого. Це означає, що в місті все ще заборонено проведення масових заходів та відвідування хворих стаціонару лікарні, а керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності необхідно продовжити виконання «Плану заходів з готовності в між епідемічний період та реагування під епідемічного підйому захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Вараській міській територіальній громаді на 2019-2024 роки».

Зокрема, на підприємствах торгівлі та громадського харчування потрібно забезпечити регулярне проведення профілактичних дезінфекційних заходів, провітрювання та вологе прибирання, контролювати дотримання персоналом маскового режиму, своєчасну заміну масок та здійснювати санітарну обробку технологічного обладнання, виробничого інвентарю, зворотної тари для перевезення харчових продуктів; забезпечити використання персоналом одноразових рукавичок для проведення відпуску не розфасованих готових до споживання харчових продуктів, кулінарних виробів тощо.

Наступне засідання комісії з ТЕБ та НС відбудеться у п’ятницю, 21 лютого 2020 року.