Міська батьківська рада провела чергове засідання

25 лютого 2020 року в управлінні освіти відбулося чергове засідання міської батьківської ради за участю представників батьківської громадськості закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, начальника управління освіти О.Корень, заступника начальника А.Горайчука, спеціалістів управління Л.Мельник, І.Шами, директорів закладів В.Килюшик, Н.Шаблевської, сестри медичної з дієтичного харчування Н.Бойко.

Учасники обговорили питання організації харчування в закладах дошкільної освіти, формування інклюзивного освітнього середовища в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, окремі організаційні питання роботи міської батьківської ради та підготовчу роботу щодо проведення загальноміського батьківського форуму.

Начальник управління освіти О.Корень інформувала присутніх про важливі проблемні питання роботи закладів освіти, надавала роз'яснення з питань порядку денного, відповідала на запитання, що виникали. Спеціаліст управління І.Шама ознайомила з нормативними документами з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти, нагадала про вартість харчування та про категорії дітей, які мають пільги щодо оплати вартості, впровадження безлактозного та безглютенового харчування в ДНЗ №5 та НВК №10.

Сестра медична з дієтичного харчування Н.Бойко нагадала про особливості формування меню для дошкільників у весняний період. Батьки обговорили перспективне меню для дітей в ДНЗ та внесли пропозиції щодо можливого внесення змін до нього при потребі.

Про формування інклюзивних, спеціальних груп та класів у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, роботу ресурсних кімнат в школах розповіла директор Інклюзивно-ресурсного центру Н.Шаблевська. Вона запропонувала і батькам розпочати просвітницьку роботу щодо формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами безпосередньо в сім'ях. А директор ДНЗ №2 В.Килюшик детально інформувала про результативну роботу спеціальних груп з порушенням зору, які функціонують у ДНЗ №2 з 2002 року.

Присутні батьки відзначили необхідність роботи спеціальних груп в подальшому та запропонували більше пропагувати їх роботу серед жителів міста.

Серед організаційних питань - доручили і надалі очолювати міську батьківську раду Ірині Жук та обговорили конкретні питання проведення загальноміського батьківського форуму, який запланували на квітень 2020 року.

До підготовки проведення форуму просили долучити спеціалістів управління освіти, педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти, міську раду старшокласників учнівського самоврядування «Ватра».

Батьки дякували за гарно організовану роботу в закладах освіти начальнику управління освіти О.Корень, директорам закладів, педагогічним працівникам та міській владі, депутатському корпусу за матеріальну підтримку освітянських ініціатив.