• Головна
  • Новини
  • Виділили кошти на облаштування комп’ютерної мережі у лікарні

Виділили кошти на облаштування комп’ютерної мережі у лікарні

21 лютого 2020 року відбулося пленарне засідання 40 сесії Вараської міської ради.

Перед початком засідання, вже традиційно, депутати вислухали присутніх у залі мешканців громади. На сесію прийшли зоозахисники, аби просити міську владу посприяти у вирішенні проблеми безпритульних тварин, передбачити в бюджеті кошти на стерилізацію собак та розглянути можливість виділення земельної ділянки для будівництва притулку.

Роботу розпочали із розгляду депутатських звернень та запитів.

Звернення до Верховної Ради України, Президента України, Асоціації міст України та народного депутата В.М’ялика щодо скасування Законів України, які стосуються застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, депутати підтримали.

Наступним розглянули звернення Вараської міської ради до голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Асоціації міст України та Рівненської обласної державної адміністрації, щодо непідтримки та заперечення приєднання до Вараської міської об’єднаної територіальної громади окремих сільських громад Володимирецького району (а саме, Більськовільської, Мульчицької та Озерецької).

«На сьогодні, Вараська міська ОТГ з адміністративним центром у місті Вараш, є спроможною, самодостатньою, недотаційною територіальною громадою, в складі міста Вараш та села Заболоття. В бюджеті 2019 року була передбачена реверсна дотація (вилучення до державного бюджету) частини доходів в сумі 56,4 млн.грн. Після приєднання територіальної громади села Заболоття обсяг реверсної дотації не зменшено, а навпаки зростає, так, на 2020 рік обсяг вилучення до Державного бюджету України з бюджету Вараської міської об’єднаної територіальної громади збільшено до 71,3 млн.грн. При визначенні опорних закладів охорони здоров’я Рівненської області не враховано багаточисельні звернення Вараської міської ради до Рівненської ОДА та Кабінету Міністрів України з проханням об’єктивного розгляду даного питання та визначення опорною лікарнею ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» м.Вараш, що забезпечує обслуговування населення Вараської міської ОТГ (43,6 тис.осіб, в т.ч. м.Вараш - 42,4 тис.осіб) та значної частини Володимирецького району.

Всупереч пропозиціям Вараської міської ради опорним закладом визначено лікарню селища Володимирець із населенням 9,3 тис.чол. Відсутній будь-який позитивний економічний ефект для мешканців Вараської міської ОТГ від запропонованого приєднання сільських громад у форматі напрацьованому міжвідомчою регіональною робочою групою, так як ці сільські громади є дотаційними, з відсутністю твердого дорожнього покриття та перспектив державної підтримки щодо його влаштування, аграрний напрямок розвитку сільських громад йде врозріз із напрямками розвитку Вараської ОТГ, пріоритетом якої є розвиток енергетичної галузі.

З огляду на вищенаведене, з метою захисту прав та інтересів Вараської територіальної громади, дотримуючись принципу добровільності об’єднання громад, для забезпечення формування спроможної територіальної громади, підвищення рівня надання адміністративних, соціальних, медичних та інших послуг населенню, Вараська міська рада просить визнати спроможною Вараську територіальну громаду у складі наступних громад: Вараської, Заболотівської, Старорафалівської, Собіщицької, Сопачівської, Лозківської з адміністративним центром у місті Вараш»,  - йшлося у тексті звернення, яке пропонувалося направити на розгляд. 

Після підрахунку голосів з’ясувалося, що для прийняття такого звернення голосів депутатів не вистачило.

Загалом у порядку денному значилося 59 питань, усі вони цього дня були опрацьовані. Понад 40 проектів рішень стосувалися врегулювання земельних відносин, ще близько десяти - комунальної та соціальної сфер.

Рішення щодо виділення понад 280 тисяч гривень на облаштування комп’ютерної мережі у ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» міська рада прийняла одноголосно.

Окремо присутні обговорили питання щодо формування тарифів на послуги, які надає населенню міста КМКП.

Як з’ясувалося після тривалих перемовин, керівництво комунального підприємства не має наміру оперативно розраховувати нові, економічно обґрунтовані тарифи. Так само, як і не має бажання залучати для цієї мети спеціалізовану установу.

«Один із варіантів вирішення ситуації, що склалася – звернутися за допомогою до підприємства, яке професійно займається розрахунком економічно обґрунтованих тарифів. Керівництво КМКП на це не згоджується, вони хочуть самі рахувати тарифи. Але ми всі вже побачили, як вони рахують, коли 15 січня апеляційний суд підтвердив той факт, що попередні тарифи КМКП розрахувало неправильно та з порушеннями. На жаль, комунальне підприємство не йде на співпрацю. В такому разі, раджу керівникам КМКП добре подумати над усіма правовими наслідками своїх дій перед тим, як надсилати населенню міста платіжки, нараховані за недіючими, скасованими судом тарифами. За усі незаконні дії потрібно буде нести відповідальність: як фінансову, так і юридичну», - зазначив міський голова Сергій Анощенко.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАНЬ

ВІДЕОЗАПИС 40 СЕСІЇ: