Обговорили можливість розширення меж кладовища

Оскільки ресурс тієї частини цвинтаря у Старій Рафалівці, якою користуються мешканці Вараша, на сьогоднішній день майже вичерпано, міська влада вже тривалий час веде переговори із владою села щодо можливості розширення меж кладовища.

26 лютого 2020 року у Старій Рафалівці відбулася робоча зустріч, під час якої міський голова Вараша Сергій Анощенко, керуючий справами виконкому Борис Бірук, представники КП «Благоустрій», сільський голова Старої Рафалівки Ярослав Ємельянов, члени виконавчого комітету та депутати сільської ради, спільно шукали шляхи вирішення проблемного питання.

«Вараш завжди йшов назустріч громаді села у вирішенні будь-яких питань і жодного разу ми не виставляли ніяких рахунків чи умов. Питання кладовища дуже болюче, стосується кожного, тож давайте вирішувати його спільно», - зазначив міський голова Сергій Анощенко.

Керуючий справами Борис Бірук наголосив на тому, що вже восени мешканці Вараша та Старої Рафалівки стануть однією громадою, тож матимуть як спільні проблеми, так і спільні позитивні досягнення: «Давайте мирно співпрацювати вже сьогодні, адже ми всі вже фактично одна велика громада».

В свою чергу, керівник КП «Благоустрій» Юрій Сергійчук запевнив присутніх, що на кладовищі буде проведено роботи з благоустрою, облаштовано доріжки, встановлено туалет та паркан.

Після емоційного обговорення, яке тривало декілька годин, вдалося досягнути певних домовленостей. Було створено робочу групу, яка займатиметься якнайшвидшим вирішенням питання щодо розширення меж кладовища та подальшого його благоустрою.

Наступна зустріч, під час якої члени робочої групи оглянуть межі кладовища та обговорять технічні питання, відбудеться 5 березня 2020 року.