В Україні введено карантинні заходи

На засіданні Кабінету Міністрів, 11 березня, затверджено заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Кабміном запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Уряд заплановав введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні, до 3 квітня.

Окрім того, прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення. 

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ!

Для безкоштовного отримання засобів індивідуального захисту органів дихання (респіраторів), усі мешканці громади можуть звернутися до відповідального чергового (приміщення виконавчого комітету Вараської міської ради, перший поверх). 

НАВЧАННЯ у всіх закладах освіти Вараша поки що триває!

Як зазначила начальник управління освіти Олена Корень, повного тексту рішення Кабінету Міністрів та роз'яснень Уряду наразі ще офіційно не оприлюднено, тож поки що невідомо, чи припинення навчального процесу буде обов’язковим по всій Україні, чи носитиме лише рекомендаційний характер.

Тож завтра усі школи та садочки Вараша працюватимуть у звичайному режимі. Чи припиняти навчальний процес, вирішуватимуть завтра на засіданні комісії ТЕБ та НС.

12 березня - засідання комісії ТЕБ та НС

У зв’язку із введенням в Україні карантинних заходів, 12 березня у виконавчому комітеті Вараської міської ради відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під головуванням міського голови Сергія Анощенка.

Початок о 09.00. Мала зала засідань.

Засідання транслюватиметься онлайн: https://www.youtube.com/user/Kuznetsovskrada/live