Освітяни обговорили ряд нагальних питань

12 березня 2020 року в залі засідань управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради відбулася нарада з керівниками закладів та установ освіти Вараської міської територіальної громади.

Присутні на нараді начальник управління освіти Олена Корень, працівники управління та керівники підпорядкованих установ та закладів освіти територіальної громади обговорили ряд нагальних питань.

Зокрема, на нараді розглянуто наступні питання:

1.Про запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 та призупинення освітнього процесу у закладах освіти Вараської міської територіальної громади.

2. Про зміни в структурі навчального року закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади.

3. Про перейменування закладів освіти Вараської міської територіальної громади.

4. Про впровадження заходів Нової української школи у закладах загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади.

За результатами наради прийнято протокольні доручення.

Керівникам закладів загальної середньої та позашкільної освіти Вараської міської територіальної громади доручено:

- тимчасово призупинити освітній процес у зв’язку з поширенням коронавірусу по 03.04.2020 року;

- розробити заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації (стосується лише закладів загальної середньої освіти);

- забезпечити виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 25.04.2013 № 466 «Про затвердження Положення про дистанційне навчання» (стосується лише закладів загальної середньої освіти);

- внести зміни до структури 2019-2020 навчального року, а саме: у зв’язку із тимчасовим призупиненням освітнього процессу, навчання у ІІ семестрі у 1-8-х та 10-х класах продовжити до 12.06.2020 (стосується лише закладів загальної середньої освіти); у випускних 9-х та 11-х класах проводити додаткові заняття з учнями;

- з метою впровадження положень Закону України «Про освіту» та закону України «Про загальну середню освіту» до 01.05.2020 надати пропозиції щодо типу закладу та підготувати проект статуту закладу у новій редакції;

- з метою впровадження концепції «Нової української школи» у 2020-2021 навчальному році забезпечити однозмінне навчання для учнів 1-3 класів та придбання відповідного обладнання для учнів 3-х класів на 2020-2021 навчальний рік.

Керівникам закладів дошкільної освіти Вараської міської територіальної громади доручено запровадити особливий карантинний режим роботи закладу та тимчасово призупинити освітній процес та відвідування вихованцями закладу до 03.04.2020.

Керівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Вараської міської територіальної громади, зокрема, доручено:

- відмовитись від проведення та участі у масових заходах освітнього, спортивного та розважального характеру;

- організувати інформування здобувачів освіти та працівників закладу щодо заходів запобігання поширення хвороби, проявів хвороби та дій у випадку захворювання та розміщення відповідної інформації на сайті;

- забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій.