• Головна
  • Новини
  • На медицину додатково виділять понад 10 мільйонів гривень

На медицину додатково виділять понад 10 мільйонів гривень

Оскільки з 1 квітня 2020 року держава повністю припиняє фінансування тих медичних закладів, які не мають укладених договорів з НСЗУ, з завтрашнього дня утримання державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» повністю «ляже на плечі» міського бюджету Вараша.

Як зазначив міський голова Сергій АНОЩЕНКО, 3 квітня 2020 року відбудеться 41 сесія Вараської міської ради, під час якої буде розглянуто ряд питань щодо виділення додаткових коштів на медичну галузь міста.

Так, на фінансування ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» у другому кварталі 2020 року пропонується виділити 10 мільйонів гривень, на придбання вакцини від сказу – 167 тисяч гривень, на придбання інсуліну для мешканців міста, хворих на діабет – 300 тисяч гривень.

Окрім того, на 2 мільйони гривень планують поповнити резервний фонд міста, аби у разі виникнення такої потреби, можна було направити додаткові кошти на боротьбу з поширенням коронавірусу на території Вараської ОТГ.

Чи підтримають депутати таку пропозицію міського голови, стане відомо вже через декілька днів, під час 41 сесії Вараської міської ради.