Медики Вараша отримали засоби для дезінфекції

Медичним працівникам ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» передали 250 літрів засобів для дезінфекції шкіри, придбаних за кошти резервного фонду міста. Ще 40 літрів антисептика отримали лікарі КНП Вараської міської ради "Вараський центр первинної медичної допомоги" та 30 літрів засобу направили на екстренну швидку медичну допомогу.

Як зазначив міський голова Сергій АНОЩЕНКО, незабаром до Вараша надійде чергова партія медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу. Вже укладено договори на закупівлю 138 костюмів біологічного захисту багаторазового використання, 2 пульсаксиметрів, 5 000 пар нітрилових рукавичок, 10 захисних окулярів та 250 захисних масок, 50 респіраторів FF2, 200 кріопробірок та 60 швидких тест-систем для визначення коронавірусу. Одразу після надходження усі ці засоби буде передано медикам.

Окрім того, виконавчим комітетом вже закуплено хлоровмісні засоби, якіпередано на КПП, що працюють на в’їздах у місто, оприскувачі та засоби для проведення дезінфекційних заходів, які видали міським комунальникам та представникам ОСББ.

Також на стадії завершення знаходиться заключення договору на послугу з перевезення біоматеріалів, відібраних від хворих із підозрою на СОVID-19 до Рівненського обласного лабораторного центру. На ці потреби передбачили 37 тисяч 700 гривень.