• Головна
  • Новини
  • 16 липня – День прийняття Декларації про державний суверенітет України

16 липня – День прийняття Декларації про державний суверенітет України

Шановні мешканці громади!

16 липня виповнюється 30 років з дня прийняття Декларації про державний суверенітет України. Прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності. Нею визнавалося право української нації на самовизначення. Ухвалення цього документа засвідчило історичний вибір українців – творення самостійної демократичної правової держави.

 

Декларація стала провісником Акту проголошення незалежності України, а відтак – Всеукраїнського референдуму за незалежність України 1 грудня 1991 року. Уже тоді її творці, прописуючи юридичні передумови утворення незалежної держави, означили основні напрямки внутрішньої і зовнішньої політики, економічного розвитку та державного будівництва. Декларація стала правовим фундаментом прийняття Конституції, формування нашої законодавчої бази.

Торуючи шлях до правової та заможної України, нам доводиться долати чи не найскладніші випробування за роки незалежності. Мусимо берегти суверенітет та цілісність країни, за що платимо високу ціну. Тож згадаймо цього дня Героїв, що жертвували та жертвують життям заради миру та незалежності нашої держави.

Вітаючи з 30-ю річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України, бажаю вам, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, миру та злагоди, нових досягнень в ім’я нашої держави.

        

З повагою

міський голова  Сергій АНОЩЕНКО