У Вараші послабили карантинні обмеження

Сьогодні, 16 липня 2020 року, під головуванням начальника відділу з питань НС та ЦЗ населення, заступника голови комісії Ірини МІЗЮК, пройшло чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС міста Вараш.

Після обговорення епідемічної ситуації, присутні одноголосно прийняли рішення послабити на території Вараської ОТГ карантинні обмеження.

Відтак, у Вараській ОТГ дозволено роботу:

- з 1 серпня: Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко (в тестовому режимі). 

- з 16 липня: кінотеатрів та закладів культури (за умови наповненості залів не більше 50% стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі закладу).

- з 16 липня: суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури (з 07.00 до 23.00). Після 23.00 дозволено надавати послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Закладам з надання послуг громадського харчування дозволено приймати відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання усіх протиепідемічних заходів. Наповненість має бути не більше 50% стаціонарних розміщених місць для сидіння, відстань між сусідніми столами має становити не менше 2 метри, за одним столом має бути розміщено не більше 4 клієнтів (без урахування дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою.

Крім того, комісією було прийнято рішення відновити проведення першочергових та позапланових медоглядів. Йдеться про проведення медичних комісій для абітурієнтів, вступників та представників тих професій, де медогляди є вкрай нагальними.

Також присутні члени комісії одноголосно підтримали пропозицію т.в.о. заступника начальника Вараського відділу поліції направити офіційний лист до обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо припинення роботи контрольно-пропускних пунктів при в'їзді в місто зі сторони села Заболоття та по вулиці Рівненській, у зв’язку з їх недоцільністю.

ПРОТОКОЛ №29 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Вараш (від 16.07.2020 року):