День хрещення Київської Русі-України

Шановні мешканці громади!    

28 липня ми відзначаємо доленосну і знакову подію в історії нашої країни - День хрещення Київської Русі-України. Це свято ми відзначаємо у день Святого князя Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності. Воно стало днем нашої вищої духовної національної єдності. Прийняття християнства як державної релігії було доленосним історичним актом, який вивів Київську Русь на новий цивілізаційний рівень, визначив її місце у колі християнських держав, дав могутній поштовх для розвитку нової якості та змісту культури, політичних і громадських інститутів. 

Наша духовна культура завжди демонструвала і продовжує демонструвати сьогодні толерантне ставлення до інших культур і релігій, ініціювала й ініціює вагомий, безперервний культурний діалог зі світом.

Нехай свято 1032-річчя хрещення Київської Русі послужить відродженню нашої історичної пам’яті, повертає нас до християнських святинь, традицій та   духовності, об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!

В цей святковий день бажаю всім щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, миру та злагоди в родинах, міцного здоров’я та довголіття. Хай в нашій державі  панують мир, єдність та взаєморозуміння!

                                                                                                                                          З повагою, міський голова        Сергій АНОЩЕНКО