• Головна
  • Новини
  • Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

З метою забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, 28 липня 2020 року під головуванням Анощенка Сергія Івановича, міського голови, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Члени комісії розглянули 12 питань, серед яких:

- про прийняття рішення щодо доцільності виплати допомоги за минулий період піклувальнику на дітей, позбавлених батьківського піклування, у зв’язку із неподанням нею своєчасно заяви з поважних причин;

- про вирішення спору щодо участі батька у вихованні та спілкуванні з малолітніми дітьми;

- про вирішення спору між батьками щодо визначення місця проживання малолітніх дітей;

- зняття сімей із соціального супроводу Вараського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сімей;

- розгляд подання служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради про затвердження персонального складу міждисциплінарної команди та індивідуального плану соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

Члени комісії брали активну участь в обговоренні питань, висловлювали власні думки та вносили свої пропозиції щодо прийняття відповідних рішень. За результатами розгляду даних питань прийнято рішення, які захищатимуть інтереси малолітніх та неповнолітніх дітей.

Підводячи підсумки засідання комісії головуючий Анощенко Сергій Іванович наголосив на необхідності соціального супроводу сімей, в яких батьки злісно ухиляються від виконання батьківських обов’язків та існують ризики для життя та здоров’я їх дітей, посилення роботи з метою створення таких умов для дітей, у яких кожна дитина почуватиметься захищеною, де немає місця насильству, де виховується здорове та щасливе покоління.

 

Служба у справах дітей

виконавчого комітету Вараської міської ради