• Головна
  • Новини
  • Уряд прийняв Постанову, яка дозволяє ДЗ "СМСЧ №3" укласти договір на медичне обслуговування

Уряд прийняв Постанову, яка дозволяє ДЗ "СМСЧ №3" укласти договір на медичне обслуговування

7 вересня 2020 року на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову, яка дозволяє НСЗУ укласти договір на медичне обслуговування населення з комунальним підприємством міста Вараш.

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

«Таким чином зроблено ще один крок для вирішення вкрай актуального питання фінансування Вараської лікарні. Наразі можна заключати угоду з НСЗУ та отримувати своєчасне фінансування, що забезпечить надання якісних медичних послуг населенню. Також треба погасити заборгованість перед працівниками у період реорганізації лікарні в комунальний некомерційний заклад. Це важливо, враховуючи той факт, що СМСЧ №3 у місті атомників входить у перелік медустанов 2-ї хвилі для лікування пацієнтів з CОVID-19», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, 21 серпня міський голова Сергій Анощенко та очільник Рівненщини Віталій Коваль під час термінової наради у Києві з Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим обговорили питання фінансування лікарні у Вараші. ДЗ "СМСЧ №3" із державної власності передали у комунальну, а коштів у місцевому бюджеті на утримання лікарні та зарплати працівникам не передбачили.