Засідання комісії з питань захисту прав дитини

Комісія з питань захисту прав дитини працює для результативного вирішення проблеми виховання та всебічного розвитку дітей, забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, яка зростає та виховується в сімейному оточенні, реалізації її права на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист.

Так, 08  вересня  2020  року під головуванням міського голови  Сергія  Анощенка  відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. На порядку денному розглядалися питання про вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання малолітніх дітей; про  встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною,  позбавленою батьківського піклування, у зв´язку із позбавленням її батьків батьківських прав; про доцільність влаштування малолітньої дитини на цілодобове перебування до Крупівського навчально-реабілітаційного центру (Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат); про затвердження та перегляд індивідуальних планів соціального  захисту  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; про взяття та зняття із соціального супроводу сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та мають на вихованні дітей.  

У роботі комісії взяли участь керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Вараської міської ради, Вараського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Рівненській області, директор  Комунальної  установи «Вараський інклюзивно-ресурсний центр» Вараської міської ради Рівненської області, фахівці із соціальної роботи Вараського міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді. 

З метою захисту інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей члени комісії брали активну участь в обговоренні питань щодо вирішення сімейних спорів, за результатами яких прийняті виважені рішення.

Підводячи підсумки засідання комісії головуючий Сергій Анощенко наголосив, що  суб’єктам соціальної роботи необхідно своєчасно виявляти та вживати вичерпних заходів щодо дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Інтереси та права дітей мають стояти на першому місці.

                  

Служба у справах дітей

 виконавчого комітету

 Вараської  міської ради