• Головна
  • Новини
  • У Вараші зафіксовано антирекорд кількості виявлених хворих на COVID-19

У Вараші зафіксовано антирекорд кількості виявлених хворих на COVID-19

На сьогодні у лікарнях Рівненщини перебуває 420 людей із діагнозом COVID-19, з яких 95 – у важкому стані, 37 - в реанімації. Семеро хворих підключені до ШВЛ-апаратів. Заповненість ліжок хворими з COVID-19 у лікарнях І-ї хвилі – 58,3%.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з понеділка на Рівненщині діятиме нове епідеміологічне зонування.

У зв’язку із збільшенням кількості хворих, територію Вараської громади переміщено з «жовтої» до «помаранчевої» карантинної зони.

Загалом на Рівненщині до «помаранчевої» зони віднесено міста Дубно, Вараш та Острог, Зарічненський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський, Острозький та Рівненський райони.

До «жовтої» зони – місто Рівне, Березнівський, Володимирецький, Гощанський, Демидівський, Дубенський, Дубровицький, Корецький, Радивилівський, Рокитнівський та Сарненський райони.

Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка, 5 жовтня 2020 року.

Останнім часом у Вараській громаді спостерігається збільшення кількості нових випадків захворювання на COVID-19 – в першу чергу, це наслідок зневажливого ставлення до організації проведення масових заходів. На жаль, чимало культурних та спортивних заходів проводять без дотримання дистанції та маскового режиму, що сприяє збільшенню кількості захворівших.

Станом на ранок 2 жовтня 2020 року у Вараській ОТГ зафіксовано антирекорд кількості виявлених хворих за добу - 34 нових випадки.

На перевірці в обласному лабораторному центрі перебуває ще 97 підозр на COVID-19 мешканців Вараської ОТГ. На самоізоляції - 188 мешканців громади, з них 54 дитини та 134 дорослих.

Шановні мешканці громади!

Якщо ви знаєте, що контактували з людьми, у яких підтверджено COVID-19, будьте відповідальними - дотримуйтесь режиму самоізоляції, не наражайте на небезпеку здоров’я інших людей!

Щоб кількість нових випадків не зростала, а наша громада й надалі залишалася принаймні хоча б в «помаранчевій» карантинній зоні, не відвідуйте місця скупчення без потреби, утримайтесь від участі в масових заходах, тримайте соціальну дистанцію та дотримуйтесь маскового режиму!

Шановні батьки!

Якщо ваші діти мають ознаки ГРЗ, залишайте їх вдома та невідкладно звертайтесь до свого сімейного лікаря. На сьогодні, у зв’язку із зафіксованими випадками захворювання двох учнів на COVID-19, на самоізоляції перебувають учні двох класів – у Вараських ліцеях №1 (восьмий клас) та №3 (дев’ятий клас).

Будьте відповідальними та свідомими!

Дотримуйтесь правил карантину під час перебування у громадських місцях,

бережіть своє здоров’я і здоров’я оточуючих!