Прийнято звернення щодо відновлення курсування потягу

Сьогодні, під час 44 позачергової сесії Вараської міської ради, було розглянуто петицію щодо відновлення курсування потягу сполученням «Львів - Бахмут – Львів» за №141/142, та направлене відповідне звернення до міністра інфраструктури України Владислава Криклія, голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака та голови Рівненської ОДА Віталія Коваля.

«Ми, депутати Вараської міської ради сьомого скликання, від імені територіальної громади міста Вараш, звертаємося до Вас, у зв’язку із численними зверненнями жителів міста щодо відновлення руху потягу №141/142 сполученням «Львів-Бахмут-Львів», який був відмінений в зв’язку із запровадженням загальнодержавного карантину. Вищезгаданим потягом користується багато студентів, що мешкають в м.Вараш, смт.Володимирець, селах Володимирецького району, а також інших населених пунктах Сарненського, Дубровицького, Рокитнівського району, а навчаються у закладах м. Львова та м.Києва.

Це ЄДИНИЙ потяг, який проходить через станції: Вараш, Маневичі, Антонівка, Рафалівка, Сарни, Рокитне-Волинське, Олевськ, Житомир та інші. Інші поїзда курсують цими ж регіонами, якими їде поїзд Львів-Бахмут, але чомусь минають станції саме цього поїзда, а значить люди не мають сполучення зі Львова до Києва та Харкова. Просимо Вас відновити рух потягу №141/142 сполученням Львів-Бахмут-Львів», - йдеться у зверненні.

Також обговорили питання щодо закриття квиткової каси у Вараші. Як повідомили представники відділу культури та туризму, послугу з придбання залізничних квитків у різні напрямки усі бажаючі можуть отримати у Вараській міській публічній бібліотеці.

Для того, щоб отримати безкоштовну допомогу в придбанні залізничних квитків, звертайтеся за адресами міських бібліотек:

- м-н Перемоги, 23, телефон для довідок: (03636) 2-43-99; +380964284810;

- м-н Будівельників, 25/4, телефон для довідок: +380682252893;

- м-н Вараш, 41, телефон для довідок: (03636) 2-48-32.

Працівники відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради будуть раді допомогти усім бажаючим в отриманні квитків.