• Головна
  • Новини
  • Рятувальники провели семінар-нараду з питань пожежної безпеки для медичних працівників місцевого лікувального закладу

Рятувальники провели семінар-нараду з питань пожежної безпеки для медичних працівників місцевого лікувального закладу

Забезпечення пожежної безпеки – це один із важливих напрямків щодо охорони життя та здоров’я людей, національного багатства і навколишнього середовища. Незважаючи на значні науково-технічні досягнення людства, абсолютно надійних засобів щодо забезпечення пожежної безпеки на сьогоднішній день немає. Більше того, статистика свідчить, що при зростанні чисельності населення, збільшується і кількість пожеж. Кожні п’ять секунд на земній кулі виникає пожежа. Протягом однієї доби в Україні виникає в середньому 220-250 пожеж, в яких гинуть 6-7, отримують травми 3-4 людини.

Одним із декількох напрямків забезпечення пожежної безпеки на будь-якому об’єкті є навчання з питань пожежної безпеки посадових осіб підприємств, установ та організацій, до обов’язків яких належить забезпечення виконання (або виконання) заходів пожежної безпеки. Метою проведення навчання є підвищення загальних пожежно-технічних знань посадових осiб, навчання їх правилам пожежної безпеки з урахуванням пожежонебезпечних особливостей виробництва, більш глибоке ознайомлення з протипожежними заходами та діями в разі виникнення пожежі, напрацювання навичок використання наявних первинних засобів пожежогасіння.

Так, 07 жовтня провідний інспектор Вараського міського сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту Ігор Шевчук провів інструктивну нараду з питань пожежної безпеки для медичного персоналу комунального некомерційного підприємства Вараської міської ради «Вараський центр первинної медичної допомоги».

В ході наради рятувальники роз’яснили протипожежні вимоги основних нормативно-правових документів, порядок евакуації пацієнтів на випадок виникнення надзвичайної ситуації, в тому числі пожежі та ліквідації загорання на його початковій стадії.

По закінченню присутнім розповіли про пожежі та надзвичайні ситуації, які стались на території Рівненської області та міста Вараш з початку 2020 року та наголосили на тому, що адекватна реакція, елементарні знання правил пожежної безпеки та своєчасне оповіщення відповідних служб можуть зберегти життя та здоров’я людей, матеріальних цінностей, зменшити збитки у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Вараський міський сектор ГУ ДСНС

України у Рівненській області,

Відділ НС та ЦЗН