• Головна
  • Новини
  • Для звільнення начальника «СМСЧ №3» не вистачило голосів

Для звільнення начальника «СМСЧ №3» не вистачило голосів

Під час засідання виконавчого комітету Вараської міської ради, яке відбулося 8 жовтня 2020 року, члени виконкому розглянули проект рішення «Про дострокове розірвання контракту з начальником Державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» Коцюбинським О.В.», автором якого виступив міський голова Сергій Анощенко.

Достроково розірвати контракт пропонувалося у зв’язку з грубим порушенням керівником вимог законодавства, внаслідок чого закладу завдано значних збитків, що підтверджується актом ревізії фінансово-господарської діяльності ДЗ «СМСЧ №3» та невиконання ним зобов’язань перед бюджетом та Пенсійним фондом України щодо сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів, а також зобов’язань щодо виплати заробітної плати працівникам закладу.

У деяких членів виконкому виник ряд запитань щодо правомірності прийняття такого рішення, адже хоча органом управління ДЗ «СМСЧ №3» з серпня вже є виконавчий комітет Вараської міської ради, заклад й досі залишається державним.

На усі запитання присутніх фахово відповіла заступник начальника юридичного відділу виконкому Олеся Кравчук, яка запевнила, що таке рішення буде абсолютно юридично правильним, оскільки орган управління має повне право достроково розривати договір з керівником закладу. Крім того, навіть у разі оскарження даного рішення О.Коцюбинським  у суді – це не впливатиме на процес перетворення закладу з державного в комунальне підприємство, адже наразі керує медичним закладом, підписує усі документи та несе відповідальність за процес перетворення голова комісії з реорганізації Тетяна Латишенко.

На запитання секретаря ради Олександра Мензула, навіщо тоді звільняти Олександра Коцюбинського, якщо він все одно вже ні за що не відповідає і в лікарні ні на що не впливає, міський голова Сергій Анощенко слушно зауважив: «А навіщо тоді виплачувати немаленьку заробітну плату людині, яка нічого не робить і ні за що не відповідає?»

Після підрахунку голосів з’ясувалося, що проект рішення не прийнято і Олександр Коцюбинський залишається на своїй посаді. Не підтримали його звільнення члени виконкому – Ніна Зубрецька, Олександр Мензул, Анатолій Зосимчук, Сергій Мушик і Роман Хондока.

Відтак, начальник ДЗ «СМСЧ №3» Олександр Коцюбинський й надалі формально керуватиме закладом та отримуватиме заробітну плату з бюджету міста.