• Головна
  • Новини
  • Звернення міського голови м.Вараш Олександра Мензула з нагоди Дня Гідності та Свободи

Звернення міського голови м.Вараш Олександра Мензула з нагоди Дня Гідності та Свободи

Шановна Вараська громадо!     

 21 листопада в Україні – знакове  свято у новітній історії нашої держави.

День Гідності та Свободи – це не лише про один день. Це про людей, їхню сміливість і громадянську позицію, досягнення й досвід, що гучно відлунюють на майбутні покоління.

Прагнення свободи пробуджує гідність. Так було у 2004 році під час Помаранчевої Революції та у 2013–2014 роках під час Революції Гідності.

Ті події змінили не тільки нашу історію, вони – живе нагадування, якою ціною здобуто свободу та незалежність держави.

Наше головне завдання сьогодні – бути вірними цим цінностям. Мати соціальну зрілість і відповідальність. Консолідувати свої зусилля на розбудову громади й держави. Створювати, а не руйнувати. Відстоювати свої права та жити за правилами, не порушуючи права й свободи інших людей. Вільно творити те майбутнє, якого ми самі хочемо.

Висловлюю глибоку повагу сміливій громадянській позиції учасників тоді ще Кузнецовського Євромайдану.  Депутатам 6 скликання, які розмістили прапор Європи біля будівлі міської ради, незважаючи на заборони суду. Добровольцям, які першими пішли на фронт. Усім, хто відстоював і сьогодні відстоює європейський вибір України.

Свобода – це не те, що нам можуть дати. Це те, що ніхто й ніколи не зможе в нас забрати! Ми довели, що народжені бути вільними.

Вітаю всіх нас з Днем Гідності та Свободи!

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою міський голова                                            Олександр МЕНЗУЛ