• Головна
  • Новини
  • День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

Минають десятиліття після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, яка сталася на Чорнобильській АЕС. Відлуння тих подій є болем для всієї України, що досі бринить в серцях людей. І тепер не лише в трагічний квітневий день, а і в грудні, вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто не шкодуючи свого життя, захищав нас від атомного лиха.

14 грудня, в Україні, щороку відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора, ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей, що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі.

Наслідки страшної аварії не дають спокою людству і сьогодні, події понад тридцятирічної давності ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь.

Незмінною залишається найглибша повага до ліквідаторів, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.

Від громади міста та себе особисто щиро зичу всім ліквідаторам міцного здоров’я на довгі роки життя, миру, благополуччя та достатку вашим родинам! І нехай береже вас Бог!

Міський голова  Олександр МЕНЗУЛ