• Головна
  • Новини
  • Проєкт «МолодьТуТ: cтвори простір молодіжних перспектив у своїй громаді»

Проєкт «МолодьТуТ: cтвори простір молодіжних перспектив у своїй громаді»

Вараш прагне взяти участь у грантовому проєкті для залучення коштів на створення молодіжного простору у Вараській територіальній громаді.

До  ініціативної групи увійшли Володимир Бабік, Анастасія Антонюк, Артем Стецюк, Інна Чаборай, Юрій Сьох спільно з партнерами ГО «Відродження і Розвиток», ТОВ «База Компані», компанії «Алатир - Інвест», ГО «Комітет підприємців Кузнецовська».

В рамках конкурсу буде відібрано 12 молодіжних просторів (попередньо дві ініціативні групи з однієї області), що візьмуть участь у програмі «Мріємо та діємо» в період орієнтовно з березня 2021 року до вересня 2023 року.

Участь у проекті складатиметься з 2 етапів:

1. Запуску молодіжного простору в рамках волонтерського табору «Будуємо Україну Разом»: візити в громади з метою оцінки приміщення простору, організація дизайн-сесій з молоддю, навчання команд молодіжних просторів, проведення БУР-табору, облаштування приміщення у разі необхідності;

2. Діяльності молодіжного простору: розробка плану діяльності, стратегії розвитку та досягнення стійкості молодіжного простору. Відібрані команди пройдуть навчання з управління молодіжними просторами та отримають грант на реалізацію запланованої діяльності.

Учасники проєкту отримають підтримку та навички, які допоможуть налагодити системну роботу молодіжного простору, збільшити довіру до його роботи та реалізовувати цілі молодіжної політики громади, залучати та утримувати відвідувачів, бути доступними для усіх груп молоді, включно для людей з інвалідністю, налагоджувати партнерства, оцінювати роботу молодіжного простору, досягти фінансової стійкості. Для відібраних команд буде проведено низку навчальних заходів, а також надано супровід дружніх та професійних менторів. Кожен відібраний простір отримає грант на програмну діяльність терміном до двох років після успішного проходження навчання у квітні-травні 2021 року.


Протягом двох тижнів в період з червня по вересень 2021 року відібрані ініціативні групи молодіжних просторів організують БУР-табір. Бур-табір - це двотижнева активність, яка складається з двох компонентів: культурно-освітня частина та волонтерська частина, які мають на меті розвиток відповідальності, спроможності та довіри в громаді. Учасниками табору є молодь з різних куточків України, з різним досвідом, освітою й навичками.

Відібрані молодіжні простори також отримають доступ до всіх інших можливостей програми, а саме конкурси інновацій, програми з розширення кар’єрних можливостей та підприємництва для молоді, платформи громадської участі та змінотворчості, молодіжні обміни, навчання “рівний-рівному”, молодіжні форуми та інші проєкти програми «Мріємо та діємо» з розширення наявних та створення нових можливостей для української молоді. Молодіжні простори, що будуть підтримуватися програмою «Мріємо та діємо» – сталі, безпечні та інклюзивні центри 21-го століття для навчання та якісного надання послуг.