• Головна
  • Новини
  • Зміни до програми «Здоров'я» розглядали на "соціальній" комісії

Зміни до програми «Здоров'я» розглядали на "соціальній" комісії

Сьогодні, 22 лютого, своє засідання провела постійна депутатська комісія з питань соціального захисту та охорони здоров’я (голова Віталій Лисак).

В порядку денному соціальної комісії було лише три питання.

Депутати розглянули зміни до програми «Здоров'я» в частині фінансування хворих на муковісцидоз.

Станом на 01.02.2021 року у Вараській міській територіальній громаді рахується 5 хворих, яким необхідно проводити гемодіаліз 3 сеанси на тиждень впродовж року та 4 хворих, яким необхідно проводити гемодіаліз 2 сеанси на тиждень впродовж року. З 01.02.2021 додаються 2 хворих  по сільських громадах Вараської МТГ і 1 хворий м.Вараш, потреба в коштах зростає на 192,5 тис.грн. (загальний обсяг фінансування для забезпечення супутньої терапії для  хворих, які отримують гемодіаліз складає 672,5 тис.грн.)

 Для постійного лікування 1 дитини хворої на муковісцидоз необхідно  232 720,00 грн. 

Муковісцидоз – це одне з найчастіших генетично зумовлених захворювань, яке характеризується поліорганним ураженням (бронхолегенева система – хронічний обструктивний бронхіт, пневмофіброз, бронхоектази; шлунково-кишковий тракт – екзокринна недостатність підшлункової залози; гепатобіліарна систем – холестатичний гепатит, міліарний цироз печінки та ін.).

Світовою практикою доведено не тільки ефективність і безпечність використання муколітичної терапії в стаціонарних умовах, але й можливість його використання за межами лікувального закладу (у домашніх умовах), оскільки застосування препарату відбувається методом інгаляції. Застосування сучасної муколітичної терапії значно підвищує ефективність лікування муковісцидозу – невиліковного генетичного захворювання, та суттєво покращує якість життя пацієнтів та їх родин. Реалізація цієї Програми дозволить забезпечити постійну, достатню, адекватну муколітичну та замісну ферментотерапію хворих на муковісцидоз дитини, покращить якість та тривалість їх життя.

Також  комісія заслухала міського голову Олександра Мензула по проєктах рішень «Про затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління» та «Про затвердження Положень про департаменти, управління, відділи виконавчих органів Вараської міської ради».