У Вараській громаді 100-на ювілярка

14 березня 100-й день народження відзначила мешканка села Заболоття Ошурко Євдокія Іванівна.

Зі словами привітань, квітами та грошовою винагородою до ювілярки завітала староста Заболоття Ольга Ярошик.

Народилася Євдокія Іванівна 14 березня 1921 року і стала первістком в багатодітній родині, в якій виховувалося 5 дітей. Проживала сім'я на хуторі Річиця, що було поблизу селища Рафалівка. В роки війни тут заселилися німці і спалили хутір, тому сім'я змушена була переселитися в село Полонне. Батько рано помер і Євдокії лягло на плечі виховання своїх молодших братів і сестер. Сама ж Євдокія в шлюбі народила двох дітей.

Коли розпочалося будівництво РАЕС, село Полонне потрапило в санітарну зону і мало бути виселеним. У кінці 70-х роках розпочалося будівництво нового селища для переселенців із сіл Полонного і частково Заболоття. У 1987 році села Полонного не стало. Сім'я Ошурко Євдокії Іванівни, як і більшість жителів, переселилися в нове селище – Заболоття. Де нині і проживає з донькою, яка нею  опікується.

На долю жінки випало чимало життєвих випробувань: голодомори, війна, відновлення країни з руїн. Багато років життя вона віддала тяжкій праці на землі. Ювілярка дочекалася 5 внуків, 8 правнуків та 3 праправнука.

Приєднуємося до вітань! Бажаємо Євдокії Іванівні міцного здоров'я та родинного затишку. Нехай кожен день буде наповнений радістю, приємними і теплими моментами.

З ювілеєм!