• Головна
  • Новини
  • Тренерами у ради старшокласників були пластуни та заступник міського голови

Тренерами у ради старшокласників були пластуни та заступник міського голови

15 березня 2021 року на базі ліцею №2 проведено дев'яте тренінгове заняття міської ради старшокласників учнівського самоврядування «Ватра» в рамках проєкту «Пошук скарбів».

Цього разу лідери «шукали скарби» разом з вихованцями гуртка «Юний пластун» Вараського ліцею №1 на чолі з керівником Людмилою Соболєвою, пластунами із «Станиці Вараш Пласту» та заступником міського голови Дмитром Стецюком.

Перед початком тренінгу гості коротко ознайомили із історією пластового руху в Україні та місті Вараші, розповіли про пластові таборування, про значення знаків на пластових одностроях, як цікаво і відповідально бути пластуном та запропонували активно приєднуватись до пластових заходів у школах.

Цікавими були тренінгово-практичні завдання, запропоновані пластунами, які спонукали всіх бути активними учасниками. Це  і знайомство «У колі друзів», виконання вправ «Бомба», «Впоряд», «В'яжемо вузли», «Ватра по-палстунськи»… А гасла «романтика», «пригоди», «середовище», «самовиховання» лідери вирішили взяти на замітку і собі.

Другим етапом заходу була зустріч із заступником міського голови Дмитром Стецюком у формі інтерв'ю, яку підготувала і провела лідерка Дарія Гугайло. Дмитро Валерійович розповів про себе, про свої кроки до успіху, власне бачення проблем громади та шляхи їх вирішення, порадив лідерам завжди впевнено йти вперед, ніколи не зупинятись на досягнутому і обов'язково «знайти себе» у рідному місті. А ще – відповідав на чисельні запитання всіх присутніх.

Такі заходи надихають на рішучі кроки і бажання змінювати на краще власне життя і життя громади...

А тренінги продовжуються, наступний буде 20 березня з домедичної допомоги потерпілим: потрібний і корисний, як і всі попередні!