• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді запроваджується програмний комплекс «Соціальна громада»

У Вараській громаді запроваджується програмний комплекс «Соціальна громада»

Мешканці Вараської громади зможуть отримувати соціальні послуги безпосередньо за місцем проживання громадян. У Вараші та в Заболотті вже працює  «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». Мешканцям інших сіл громади послуги системи будуть доступні вже найближчим часом.

Мета проєкту «Соціальна громада» - розвиток послуг, наближення соціальних сервісів до людей. Пріоритет - інтереси та комфорт мешканців громади. 

Цей програмний комплекс дозволяє опрацьовувати документи в електронному вигляді, що значно скорочує час прийняття рішення та подачу документів для призначення окремих видів допомог, а у майбутньому і всіх послуг безпосередньо за місцем проживання громадян.

Завдяки «Соціальній громаді» створюється «електронна» справа заявника і за один робочий день файл передається до органів соціального захисту населення. Фахівець самостійно заповнює в електронній формі заяву та декларацію, що дозволяє уникнути помилок при заповненні документів заявником.

Раніше людям потрібно було їздити за оформленням субсидій чи іншої соціальної допомоги у Володимирецький район, а зараз ці послуги вони зможуть отримати у віддаленому робочому місці свого населеного пункту. Людям не потрібно їхати у Вараш, стояти у чергах.  Отримати послуги мешканці громади зможуть швидко й оперативно. «Соціальна громада» набагато спрощує та пришвидшує обмін й опрацювання інформації.