• Головна
  • Новини
  • Комісія ТЕБ і НС доручила старостам, відділам виконкому і службам вжити протипожежних заходів у сільських територіях

Комісія ТЕБ і НС доручила старостам, відділам виконкому і службам вжити протипожежних заходів у сільських територіях

Питання заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період розглядали сьогодні на позачерговому засіданні члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської територіальної громади.

 

Зокрема, державним лісовим господарствам (Рафалівському та Володимирецькому), Вараському міському сектор ГУ ДСНС України у Рівненській області доручено проаналізувати пожежі попередніх років у природних екосистемах і вжити відповідних організаційних протипожежних заходів.

Також у населених пунктах, які розміщені в межах лісових зон, необхідно створити запаси води для пожежогасіння та облаштувати сигнальні звукові пристрої для оповіщення населення, влаштувати захисні протипожежні смуги, прибирання у літній період сухої рослинності та вітролому.

Окреме доручення одержали старости населених пунктів сільських територій.

"Хоча іще не літо, але питання вже є актуальним: зараз маємо проблему із підпалюванням трави - цього тижня довелося гасити територію біля села Березина. Під час комісії ми ухвалили декілька важливих рішень - про забезпечення пожежних команд, про облаштування водойм. Старостам і відповідним відділам виконкому доручено перевірити стан ставків, каналів, водонапірних веж, наявність кранів для поповнення запасів пожежних машин, наявність їх доступу до водойм. Повинна бути система оповіщення населення, відповідні знаки - для цього можна, наприклад, використовувати церковні дзвони. Мають відбутися певні навчання. Загалом це має бути постійна системна робота щодо пожежної безпеки, адже уже цьогоріч у нашій громаді було декілька пожеж, коли горіли хати чи хліви", - коментує міський голова Олександр Мензул.