• Головна
  • Новини
  • Світлана Осадчук очолила Департамент соціального захисту та гідності

Світлана Осадчук очолила Департамент соціального захисту та гідності

У складі виконавчого комітету Вараської міської ради розпочав роботу Департамент соціального захисту та гідності. Розпорядженням міського голови наприкінці минулого тижня його директором призначено Світлану Осадчук.

Керівник новоствореного підрозділу має декілька вищих освіт, зокрема економічну, педагогічну, державного управління. Навчалася в Україні та Німеччині. Більше п’яти років працювала у сфері соціального захисту у Люксембурзі, Німеччині, стажувалася у Швейцарії.

"Робота новоствореного департаменту буде побудована на європейських принципах і за європейським зразком. З єдиним вікном звернень громадян працюватиме інтегрована модель соціальних послуг: йдеться про тісну взаємодію різних служб – медицини, освіти, поліції, органів виконавчої влади, громадських, благодійних та релігійних організацій. Ми не будемо чекати, коли людина потрапить у кризову ситуацію, а будемо відшуковувати тих, хто потребує допомоги. Така робота "на випередження" передбачає відслідковування соціальних потреб громадян - збір, аналіз та узагальнення отриманої інформації", - зауважує Світлана Осадчук.

Нагадаємо, що 14 квітня 2021 року на сесії міської ради депутати  проголосували за створення юридичної особи – Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради.