• Головна
  • Новини
  • 8 травня в Україні відзначать День пам’яті та примирення

8 травня в Україні відзначать День пам’яті та примирення

Дорогі ветерани! Шановні жителі Вараської громади!

8-9 травня в Україні відзначать День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ці дні ми з сумом і болем у серці згадуємо про події Другої світової війни, які мали трагічні наслідки для кожної української родини, вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, і всіх жертв війни.

Події тих часів вкотре спонукають нас замислитися над трагізмом української історії. Адже жодна інша країна Європи у Другій світовій війні не зазнала такої наруги та людських втрат, як Україна. Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, внаслідок чого загинули майже 10 мільйонів українців. Це — жахливі цифри.

Сьогодні, коли на Сході України лунають постріли і гинуть люди, українці, як ніхто, розуміють цінність своєї держави та її суверенітету.

Тож схилімо голови у глибокій скорботі перед тими, хто утвердив мир 76-років тому. Пом’янімо усіх, хто ціною свого життя не дозволив нацистському агресору тоді, а російському – тепер відродити імперські амбіції на українській землі.

Низько вклоняємося Вам, дорогі ветерани, захисники Вітчизни, дякуємо за патріотизм і мужність заради свободи нашої країни.

Здоров’я Вам, благополуччя, родинного тепла і довгих років життя у мирній, квітучій Україні!

Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим героям!

 

З повагою міський голова Олександр МЕНЗУЛ