• Головна
  • Новини
  • Проголосуйте за екологічний проєкт Вараської громади “Чистий Стир - здорова громада”!

Проголосуйте за екологічний проєкт Вараської громади “Чистий Стир - здорова громада”!

Кузнецовське міське комунальне підприємство розробило екологічний проєкт “Чистий Стир - здорова громада”. Із цим проєктом підприємство бере участь у конкурсі “Наша громада”, який, за умови перемоги, дозволить витратити призових 500.000 грн на заміну спеціальної механічної грабельної решітки рейкового типу з електроуправлінням. Ця конструкція утримує різноманітне сміття від потрапляння у річку Стир.

Заміна решітки - один із етапів проєкту покращення очищення стічних вод. У квітні до технологічного процесу додано попередню аерацію стічних вод, котра видаляє загальний азот і насичує воду киснем. Водночас на аерофільтри заселені спеціальними штамами бактерій "Біомікс", які поліпшуватимуть очистку стічних вод і прибиратимуть сморід.

Усі етапи дозволять ефективно очищувати стічні води і річку Стир, яка плине усією територією Вараської громади.

Щоб допомогти громаді у придбанні решітки, взяти участь у порятунку річки Стир треба проголосувати на сайті про конкурсу. Для цього зареєструйтеся на сайті otg.fakty.com.ua та зайдіть на сторінку нашої громади - натисніть кнопку "Проголосувати"!

Пам’ятайте, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я забруднена питна вода викликає 70-80% всіх наявних захворювань, які на 30% скорочують тривалість життя людини. На щастя, Рівненщина - одна з небагатьох в Україні, яка для питних потреб використовує воду лише з підземних джерел. Саме з власних свердловин (глибиною до 240 м) відбувається водозабір і у Вараші.