• Головна
  • Новини
  • Геннадій Дерев’янчук: Підприємці неодноразово зверталися щодо зменшення податкового навантаження

Геннадій Дерев’янчук: Підприємці неодноразово зверталися щодо зменшення податкового навантаження

На сайті Вараської міської ради оприлюднено проєкт рішення "Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки".

Ознайомитися із проєктом рішення - нова редакція від 17.05.2021 р. Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акта у письмовій формі приймаються фінансовим управлінням виконавчого комітету Вараської міської радипротягом одного місяця з дати його опублікування за адресою: майдан Незалежності 1, каб.315 або в електронному вигляді на електронну адресу kuzn_finup@ukr.net з поміткою "Пропозиції та зауваження до проєкту регуляторного акта".

"Було багато дискусій, було проговорено десь зменшити, десь збільшити. Відповідно був розроблений і проєкт рішення: у певних сферах він передбачає збільшення податку на нерухоме майно, а для якихось зменшення. Депутати вивчали діяльність, котра відбувається у місті, і відповідно до цього вносили пропозиції, доходили згоди - загалом більше десятка пунктів було змінено. Підприємці неодноразово зверталися щодо зменшення податкового навантаження. Через пандемію це стало вкрай актуальним, адже вони тривалий час були закриті, несли збитки. Тому влада готова піти підприємцям на зустріч", - зауважує секретар Вараської міської ради Геннадій Дерев'янчук.

Відмітимо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є одним з джерел наповнення загального фонду бюджету територіальної громади. У 2018 році надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, складали 5 млн 554 тис.грн, що становило 1,6 % від доходів загального фонду бюджету (без урахування офіційних трансфертів), у 2019 році та 2020 році ці показники складали 7 млн 124 тис.грн і 1,7 % та 7 млн 191 тис.грн і 1,4% відповідно. Прогнозні надходження у 2021 році складають 8 млн 650 тис.грн.