• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: Утеплення будинків це і комфорт, і погляд у майбутнє

Олександр Мензул: Утеплення будинків це і комфорт, і погляд у майбутнє

Міський голова Олександр Мензул взяв участь у засіданні Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові Рівненської обласної ради. Спеціалісти із різних сфер діяльності надали консультації для представників територіальних громад щодо проблемних та актуальних питань.

Однією із тем для обговорення цього тижня було обране питання енергоефективності - зокрема, під час засідання говорили про інструменти для підвищення рівня енергоощадності та економії бюджетних коштів, серед яких енергоменеджмент, так звані теплі кредити.

Про необхідність проведення енергоефективних заходів у м.Вараш зауважив міський голова Олександр Мензул. Нині із місцевого бюджета фінансується 80% вартості ремонтних робіт житлового фонда міста, решта – кошти співвласників багатоквартирних будинків. Також громада має намір залучати до фінансування енергоефективності і державний фонд.

"Вартість тарифу на теплову енергію у нашій громаді майже у десять разів менше, ніж у Рівному. Але ми маємо планувати майбутнє - поки є кошти треба утеплювати всі будинки. Насамперед, це і комфорт, а з іншого боку - це погляд уперед. І ми маємо використовувати всі можливості, навіть за малої вартості гігакалорії", - сказав у коментарі телеканалу Рівне-1 міський голова Олександр Мензул.