Знижено тариф на гарячу воду для ОСББ Вараської громади

Тариф на гаряче водопостачання для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Вараської громади зменшено до 40,75 грн (з ПДВ) за 1 м³ гарячої води. Врахувавши чисельні звернення голів правлінь ОСББ, 31 травня відповідне рішення ухвалене членами виконавчого комітету Вараської міської ради.

Новий тариф для ОСББ, який прирівняно до тарифу споживачів за індивідуальним договором, діятиме із 1 червня 2021 року. Раніше за 1 м³ гарячої води ОСББ сплачували 42,11 грн (з ПДВ).

"У наш час самоорганізація населення є дуже важливою. Це доводить досвід успішних громад у Європі та Україні. Адже лише ми самі можемо зробити наше життя кращим. Це твердження безпосередньо стосується і сфери діяльності об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Для нас це не лише споживач-юридична особа. Таке об'єднання - основа добробуту людей. На щастя, такої ж позиції дотримується і міський голова Олександр Мензул. Сьогоднішнє голосування - крок назустріч громаді з боку влади. Ми засвідчуємо, що можемо, задля підтримки здорових процесів у багатоквартирних будинках, навіть знижувати тарифи, виділяти мільйонне фінансування, сприяючи життєздатності ОСББ. Тому закликаю створювати ОСББ та сприяти їхньому розвитку", - коментує зменшення тарифу директор КП "Вараштепловодоканал" (КМКП) Юрій Трачук.