• Головна
  • Новини
  • Вараська міська рада співпрацюватиме з Національною гвардією України

Вараська міська рада співпрацюватиме з Національною гвардією України

У Вараші підписано Меморандум про співпрацю між Вараською міською радою та Національною гвардією України (в особі військової частини 3045). Мета документу - визначити позиції місцевої влади та Нацгвардії щодо проведення спільних заходів, популяризації служби для захисту держави, військово-патріотичного виховання молоді та ін.

"Ми рухаємося спільно - народ і армія єдині. Маємо разом працювати над донесенням інформації про те, як працюють наші воїни і при захисті Рівненської АЕС, і на сході України, займатися вихованням молоді", - говорить міський голова Олександр Мензул.

IMG 20210531 165314 0091

Олександр Мензул та Аркадій Агальцов підписують Меморандум

Також у понеділок 31 травня на території в/ч 3045 відбулося відкриття навчального полігону, на якому спецпризначенці відпрацьовуватимуть свої дії при виконанні різноманітних антитерористичних операцій. Вараський навчально-тренувальний комплекс є унікальним - в Україні й у Європі подібних немає. Фінансування створення полігону забезпечило посольство США в Україні. Водночас над програмним забезпеченням та обладнанням працювали українські фахівці.

"Дуже приємно що такий полігон відкрито саме на теренах Вараської громади. Це поєднання на нашій території двух важливих напрямків для України - охорона держави і енергетична безпека країни", - зауважив Олександр Мензул.

Фото Надії Тимофієнко, фотокореспондента Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС