• Головна
  • Новини
  • Вараська лікарня не одержала 6 млн за лікування "ковідних" пацієнтів

Вараська лікарня не одержала 6 млн за лікування "ковідних" пацієнтів

Депутати Вараської міської ради підтримали звернення працівників "Вараської багатопрофільної лікарні" до Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, народного депутата України Віктора М'ялика, Національної служби здоров'я України та Рівненської облдержадміністрації щодо заборгованих 6 млн грн за лікування "ковідних" хворих.

Текст звернення сьогодні виголосила на другому пленарному засіданні дев'ятої сесії Вараської міської ради директор "Вараської багатопрофільної лікарні", депутат Тетяна Латишенко (фракція "За майбутнє").

"Дуже прошу підтримати це звернення. Це чесно зароблені кошти. Це доплати, це медикаменти, це апаратура, які ми могли би купити для нашого закладу", - апелювала до колег-депутатів Тетяна Латишенко.

"Вараською багатопрофільною лікарнею за квітень-травень 2021 року проліковано 153 хворих, із них 19 - у відділенні анестезіології та реанімації. Усі пацієнти були проліковані за рахунок коштів закладу - авансом! Медичні працівники з посиленим навантаженням надавали медичну допомогу хворим, ризикуючи здоров'ям своїм та своїх родин. А в підсумку - не отримали обіцяної надбавки (до 300%). При неодноразовому зверненні до НСЗУ, нас запевняли, що пакети по стаціонарній допомозі пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2 перебувають на розгляді. Отже ми і надалі виконували свій медичний обов'язок. Таке зневажливе ставлення до праці медиків у цілому призведе до протестних настроїв та масового звільнення професіоналів", - йдеться у тексті звернення колектива комунального некомерційного підприємства "Вараська багатопрофільна лікарня" до згаданих вище адресатів.