• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: Шукаємо шляхи вирішення "нотаріального питання"

Олександр Мензул: Шукаємо шляхи вирішення "нотаріального питання"

Для Вараської громади тривалий час гострим залишається питання графіку роботи державного нотаріуса. Мешканцям доводиться заздалегідь записуватися у чергу для оформлення спадщини та інших невідкладних нотаріальних дій.

Про актуальність питання нещодавно зауважував у своєму депутатському зверненні Дмитро Добровольський. Один із шляхів виходу з ситуації запропонував під час другого пленарного засідання дев'ятої сесії Вараської міської ради міський голова Олександр Мензул.

Varash notary1

"Усе впирається у відсутність кадрів. На сьогодні одним із варіантів бачу розробку і прийняття програми підтримки приватних нотаріусів. Над проєктом уже працює Департамент соціального захисту та гідності. Основна ідея програми полягає у компенсації приватним нотаріусам коштів за надані послуги за зниженими тарифами для соціально-вразливих верств населення. Загалом мешканці не відчуватимуть різниці в тому приватний чи державний нотаріус надав їм послугу. Переконаний, що така підтримка стимулюватиме зацікавленість нотаріусів із інших міст приїхати працювати до нас", – деталізує свою пропозицію міський голова Олександр Мензул.