• Головна
  • Новини
  • "Комунальна" комісія схвалила проєкт рішення щодо програми надання пільгових кредитів на будівництво і придбання житла

"Комунальна" комісія схвалила проєкт рішення щодо програми надання пільгових кредитів на будівництво і придбання житла

22 червня 2021 року відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

Депутати розглянули проєкти рішень щодо внесення змін до декількох програм: співфінансування ремонтів багатоквартирних житлових будинків, охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин, цільової фінансової підтримки Кузнецовського міського комунального підприємства, реалізації природоохоронних заходів, Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства, Комплексної програми енергоефективності.

Тривале обговорення викликав проєкт рішення щодо перейменування Кузнецовського міського комунального підприємства та затвердження нової редакції статуту підприємства. Довга дискусія виникла і під час розгляду питання щодо компенсації із бюджету громади за прилади обліку теплової енергії для мешканців с.Заболоття Вараської громади на загальну суму 2 млн 214 тис.грн.

Також члени комісії розглянули і проєкт рішення щодо програми надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла на 2021-2023 роки. Зокрема, цьогоріч документ передбачає виділення 12 млн 650 тис.грн. для розв'язання житлової проблеми молоді, соціально незахищених верств населення (учасників АТО/ОСС, ВПО, члени сімей загиблих учасників АТО/ОСС, багатодітних сімей), молодих спеціалістів, працівників бюджетної, соціальної і комунальних сфер.

Зрештою депутати підтримали усі проєкти рішень і рекомендували їх до розгляду на черговій сесії Вараської міської ради, що відбудеться 25 червня 2021 року.