Вітаємо з Днем Конституції України та Днем молоді!

Шановні жителі Вараської громади! Щиро вітаю вас із визначними державними святами – Днем Конституції України та Днем молоді.

Двадцять п’ять років тому в житті незалежної України відбулась значна подія – прийняття Конституції. Ця подія завершила довгий і тернистий шлях нашого народу до утвердження основ своєї державності, який проходив через «Руську Правду» Ярослава Мудрого, Конституцію Пилипа Орлика, Конституцію УНР. Українські громадяни отримали свою Конституцію, яка гарантувала їм права та свободи, наблизила нас до країн із розвинутою демократією та остаточно закріпила незалежність нової держави. Саме Конституція уперше закріпила для територіальних громад право здійснювати місцеве самоврядування.

Constitution

Також, цьогоріч напередодні Дня Конституції в Україні відзначають День молоді. І це не випадково, бо саме молодь є тією рушійною силою, яка реально може та хоче змінити життя в нашій країні на краще. Адже молодеча завзятість і патріотизм, нові ідеї та ініціативи вкрай потрібні сьогодні нашому місту і нашій державі.

Із нагоди цих свят я бажаю всім нам, щоб усі демократичні засади, які закріплені в Конституції, були реаліями нашого сьогодення, а мир і злагода сприяли подальшій розбудові правової держави. Від щирого серця зичу усім здоров'я, щастя, достатку, миру, сили і наснаги в усіх добрих справах і нехай мрія про краще майбутнє України окриляє нас на нові звершення, на нові добрі починання, в ім'я незалежної, демократичної, процвітаючої України. А успіх прийде неодмінно!

Слава Україні!

 

Із повагою міський голова

Олександр МЕНЗУЛ