Із Вараської громади направлено до війська 24 юнаки

У Вараській міській територіальній громаді завершився черговий призов на строкову військову службу, який розпочався у квітні і тривав майже три місяці.

Вараською міською призовною комісією спільно з Вараським міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки планове завдання повністю виконано. До війська направлено 24 юнаки, які служитимуть у Збройних силах України, Національній гвардії України, Державної спеціальної служби транспорту.

"Відправку команд молодого поповнення зі збірного пункту у с.Здовбиця завершено. Двох призовників повернуто зі збірного пункту, у зв’язку з виконанням планового завдання та відсутністю команд на відправку", – зауважує зазначив заступник міського голови, голова міської призовної комісії Роман Хондока.

Військовий комісар Вараського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослав Кузло наголошує, що строковиків не залучатимуть до завдань у районі проведення Операції об’єднаних сил. На 4 призовників, котрі не з’явилися для відправлення у місця служби, вже спрямовано до правоохоронних органів матеріали щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 335 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що термін строкової військової служби нині складає 18 місяців. Юнаки із освітнім ступенем магістра служитимуть 12 місяців. Наступний призов цьогоріч триватиме із жовтня до січня для чоловіків 18-27 років.

За інформацією Відділу оборонно-мобілізаційної роботи виконавчого комітету Вараської міської ради